Educatia Sexuala: 0-5 ani

100 RON

Webinar: Sexualitatea între 0-5 ani

✔ Acces la webinarul live Educaţia sexuală: ce ar trebui să ştie copiii şi când?, categoria de vârstă 0-5 ani.

Mai multe informatii

200 RON

Webinar + sesiune individuală personalizată (0-5 ani)

✔ Acces la webinarul live Educaţia sexuală: ce ar trebui să ştie copiii şi când?, categoria de vârstă 0-5 ani + sesiune individuală (1h).

Mai multe informatii

400 RON

Pachet complet: 4 webinarii

✔ Acces la toate webinariile live Educaţia sexuală: ce ar trebui să ştie copiii şi când?, categoriile de vârstă 0-18 ani.

Mai multe informatii


Mulți părinți se tem că, a le oferi copiilor informații despre sex, implică permisiunea de a face sex. Accesul la informație adecvată nu înseamnă permisiune, iar copiii care învață despre sexualitate în conversații sănătoase și continue cu adulți de încredere, tind să aștepte până să facă sex pentru prima dată.

Vrem, nu vrem, mai devreme sau mai târziu, copilul ne va întreba cum apar copiii. Știi cum să îi răspunzi?

Când va mai crește ne va întreba ce sunt „țiți”, dar folosind alte cuvinte, pentru diferite părți ale corpului. Cum vei reacționa când vei auzi toate regionalismele?

Nu suntem mereu alături de copiii noștri. Vor ști ce sa facă în cazul nefericit al unui abuz fizic sau sexual? Tu, ca părinte, vei ști ce să îi spui, cum să îl îndrumi sănătos? 

Sexualitatea nu este doar despre sex, este despre cunoașterea corpului, despre emoții, despre iubire, despre comunicare, despre nevoia de intimitate, iar aceste aspecte fac parte din viața fiecărui om, încă din momentul nașterii.

Pentru această temă atât de controversată am realizat o serie de webinarii, în funcție de vârsta copilului tău.

Sexualitatea între 0 – 5 ani, 17 Noiembrie 2020, ora 19.30

Știai că modul în care atingi bebelușul influențează viața lui de adult?

Ce îi spui despre corpul lui în această perioadă? 

Ai voie să intri în cadă cu el?

Cum îl înveți să se ferească de diferitele abuzuri care pot apărea odată ce intră la grădiniță? 

Ce îi spui dacă te întreabă de unde apar copiii?

Ce faci dacă se masturbează?

Cum îi dezvolți nevoia de intimitate?

Când vine vorba de educația sexuală, părinții au de obicei multe întrebări.

Cum încep? Ce îi spun? Când îi spun?

Educația sexuală s-a schimbat (din fericire) de când eram noi copii. Pur și simplu nu putem face educație sexuală printr-o discuție unică, chiar dacă pare suficientă. Astăzi este vorba despre o mulțime de conversații mici, dese, repetate cu copilul tău.

De ce e nevoie să vorbești cu copiii tăi despre sex?

În primul rând, copiii tăi vor auzi despre sex de la prietenii lor, de pe internet, din reclame pop-up spontane pe website-uri sau de la vizionarea anumitor filme. Venind de la tine, informațiile sunt cele potrivite pentru voi, adaptate la nivelul copilului de înțelegere și, mai important, transparente, astfel încât copilul află cum te simți tu cu privire la acest subiect.

În al doilea rând, pentru că influențezi efectiv ceea ce vor face copiii tăi. Copiii care primesc o educație sexuală bună au mai multe șanse să întârzie relațiile sexuale și atunci când încep, au mai multe șanse să evite sarcinile nedorite și infecțiile cu transmitere sexuală, să se bucure mai mult de corpul lor și de intimitatea în cuplu.

În acest webinar vei găsi o prezentare a diferitelor lucruri despre sexualitate pe care copiii, în cele din urmă, trebuie să le cunoască. Subiectele vor fi abordate în funcție de vârsta copilului tău, atingând subiecte care țin de dezvoltarea sexuală a copilului și în menținerea copiilor noștri sănătoși și în siguranță în lumea noastră de azi.

Cine susține webinarul?

Simona Nicolaescu este printre cei mai recunoscuți psihoterapeuți din România, cu formare în hipnoză clinică, terapia familiei &  a copilului și în psihosexologie.

„Când eram mică nu îmi amintesc să fi vorbit nimeni cu mine despre transformările prin care voi trece în jurul vârstei de 12 ani, despre menstruație, păr pe corp, iar când începuseră să îmi crească sânii nu știam cum să îi ascund mai bine. Tot ce ținea de intimitate și corpul meu erau subiecte care la noi în casă nu se discutau. Mai singurele discuții pe care le aveam despre sex acasă erau: Simona, nu face sex mai devreme de 18 ani și apoi, ai grijă să nu rămâi însărcinată! Am avut norocul să mă îndrăgostesc de la 15 ani și să fiu 6 ani în aceeași relație. Acum mă gândesc câți adolescenți în ziua de astăzi reușesc să își dezvolte sexualitatea în relații armonioas, de încredere și pe un fond de iubire.

Motivul pentru care mi-am propus să susțin webinarii pe tema educației sexuale este că nouă ne-a lipsit cu desăvârșire această educație. Beculețele mi s-au aprins că este mare nevoie atunci când, pe la 36 ani, am participat la un workshop despre sexualitate din perspectivă taoistă și am învățat foarte multe, apoi de la Mantak Chia. Fiul meu de 6 ani îmi punea tot felul de întrebări despre sex la care mă străduiam cu greu să îi răspund, iar de multe ori clienții care vin în terapie nici măcar nu pot vorbi liber despre sexualitatea lor, sunt nemulțumiți de propria viață sexuală. Avem mare nevoie de educație sexuală, care nu se referă doar la sex, ci este despre cunoașterea corpului, despre emoții, despre iubire, despre comunicare, despre nevoia de intimitate, iar aceste aspecte fac parte din viața fiecărui om, încă din momentul nașterii.”