După o sesiune de terapie cranio-sacrală, senzaţia majoră este că ai fost, cu adevărat, ascultată şi auzită. Este un tratament holistic, care acţionează pe toate nivelurile, inclusiv fizic, emoţional, mental şi spiritual.
Terapia cranio-sacrală poate ajuta, într-un mod blând şi neinvaziv, femeia însărcinată prin faptul că îi oferă o stare de relaxare profundă. Tehnicile blânde ajută la echilibrarea problemelor hormonale, la îmbunătăţirea fluxului sanguin ale organelor reproducătoare şi la îmbunătăţirea abilităţii uterului de a susţine dezvoltarea embrionului.
Terapia cranio-sacrală este recomandată în timpul sarcinii, deoarece mobilizează şi intensifică multe dintre procesele de adaptare ale corpului.
1. Reduce considerabil durerea şi disconfortul sarcinii
Calmează durerile de spate, greţurile, durerile de cap şi edemele, te ajută să faceţi faţă problemelor legate de anxietate, sarcină şi naştere. Practic, ajută gravida să se relaxeze, să doarmă mai bine, să fie mai liniştită, stare care va fi transmisă şi copilului. Ceea ce va avea efecte şi după ce bebelusul se naşte.
Musculatura se detensionează, astfel încât, modificările care apar la nivelul articulaţiilor coxofemurale să se realizeze în condiţii optime. Aceste articulaţii devin mobile în timpul naşterii, dar dacă muşchii sunt contractaţi nu au suficientă mobilitate şi naşterea se poate face cu dificultate.
2. Ajută organismul să se ocupe de schimbările fizice şi provocările unui făt în creştere
Tratamentul periodic ajută organele abdomenului să se adapteze la noua lor realitate, să menţină fluxul sanguin bun, să permită organelor să se mişte corect în organism şi să elibereze tensiunile fasciilor care se pot dezvolta între organele vecine.
3. Facilitează naşterea naturală
Ajută la pregătirea corpului mamei pentru procesul de naştere şi, în acelaşi timp, pregăteşte fătul pentru o naştere optimă vaginală. Poate alinia pelvisul, şi în contact cu tine şi copilul tău nenăscut, îl va ajuta pe copilul tău să-şi găsească o poziţie optimă pentru naştere. Acest lucru poate fi extrem de avantajos în cazul în care copilul se prezintă în poziţie pelviană.
4. Îmbunătăţeşte fluxul de sânge din corpul mamei
Tratamentul reduce tensiunile din muşchi – diafragmă şi zona pelviană, în special, la tratarea femeilor gravide – care pot adesea să preseze arterele sau venele majore ale corpului. Aceste restricţii musculare pot reduce şi pot contracta uşor arterele, reducând fluxul sanguin în torace sau picioare. De asemenea, te vei simţi mai energizată şi mai relaxată de la tratament, vei beneficia de creşterea copilului tău, permiţând îmbunătăţirea fluxului de sânge, nutrienţi şi oxigen. Şi un copil în creştere are nevoie de toată mâncarea pe care o poate obţine.
5. Susţine sistemul imunitar
Terapia îmbunătăţeste şi menţine un nivel ridicat de energie şi eficacitate pentru sistemele defensive ale organismului. Acest lucru ajută mama mai bine pe timpul iernii, când răceala, febra şi alte boli (sezoniere) sunt mai predispuse să o afecteze.
6. Consolidează legătura între mamă şi făt
Bucurându-te de un moment de linişte împreună cu copilul din pântecele tău, terapia cranio-sacrală te poate ajuta să te pregăteşti pentru experienţa naşterii pe care ţi-ai dorit-o. Fiind relaxată, poţi să te conectezi mai uşor la făt, să îl asculţi şi chiar să înţelegi ce are nevoie.
7. Terapia te poate ajuta să te vindeci emoţional, dar şi fizic, după o naştere anterioară, fiind benefică mai ales în cazul în care te pregăteşti pentru o naştere vaginală după o cezariană. Pe lângă o vindecare mai rapidă a cicatricei de pe zona abdominală, cel mai important este să vindecăm rănile sufletului, refacerea momentului naşterii, vindecarea tensiunilor din acel moment care a condus la existenţa fricilor şi anxietăţilor actuale.
8. După naştere, terapia cranio-sacrală poate ajuta mamele cu depresie postpartum, pentru că ajută la restabilirea echilibrului hormonal, crește vitalitatea și capacitatea organismului de a se reface singur, restaurează funcțiile pelviene normale, eliminând problemele spatelui ulterioare nașterii. Influențează starea emoțională, mamele la început de drum având predispoziția de a-și face mult prea multe griji.
Este terapia cranio-sacrala sigură în timpul sarcinii?
Având în vedere ca manevrele efectuate, în cadrul acestei terapii sunt extrem de blânde, ca niște atingeri ușoare, acestea nu afectează, în niciun fel, corpul mamei și al fătului. Terapia cranio-sacrală este un tratament holistic care utilizează o atingere delicată pentru a lucra cu corpul. Terapeutul așează mâinile ușor pe diferite părți ale corpului, de-a lungul coloanei vertebrale și capului tău.
În timpul sarcinii, o femeie poate prezenta schimbări dramatice în corpul ei și în relația ei cu ea însăși și cu cei din jurul ei. Aceste schimbări pot fi tulburătoare și uneori neplăcute. Sesiunile de terapie cranio-sacrală creează un spațiu de susținere în care femeia poate primi sprijin pentru a se echilibra pe ea însăși și corpul său fizic, și de a aprofunda conexiunea ei cu copilul în creștere. La un nivel mai profund, tratamentele pot, de asemenea, să scutească o persoană de traume fizice și emoționale din trecut. Atingerea terapeutică este cunoscută ca un vindecător extrem de puternic și, dacă este primită în timpul sarcinii, poate crește și șansele ca mama să poată transmite copilului atingeri cu aceleași calități.
Dacă îți dorești să beneficiezi de acest tip de terapie sau dacă vrei să oferi cadou o astfel de experiență, te rog să mă contactezi.