Active escapes

Invitatie la calatorie, la explorare de locuri in mijloc

După ani de zile de mers la sală în care simțeam că mă chinui să fac ceva pentru a reduce stresul inerent, am descoperit o formă minunată de a face mișcare, combinând plăcerea de a călători în natură, cu socializarea și bineînțeles cu a mă păstra în formă: Drumețiile montane. Așa am descoperit următoarele beneficii pe care le au aceste drumeții.

1. Schimba starea de spirit

 Cercetarile arată că drumeția are un impact pozitiv asupra combaterii simptomelor stresului și anxietății, spune Gregory A. Miller, Președinte al American Hiking Society. "Să fim în natură este înrădăcinat în ADN-ul nostru și uneori uităm asta". O drumeție într-o zonă împădurită frumoasă îți poate liniști nervii și îți poate ridica starea de bine. Fă o excursie care să îți încânte privirea pentru a scăpa de stres și pentru a uita de griji pentru o vreme. Un nou studiu menționat de LA Times, spune: "O plimbare de 90 de minute în natură poate duce la beneficii măsurabile pentru creier și poate ajuta la combaterea depresiei".

2. Efecte in plan fizic:

- Previne bolile cardio-vasculare prin creșterea nivelului de lipoproteine cu densitate înaltă și scăderea nivelului de trigliceride.

- Scade nivelul de glucoză și previne diabetul

- Arde calorii

- Crește densitatea osoasă

3. Creste nivelul de energie

Drumețiile aduc oxigen și combustibil suplimentar mușchilor, organelor și altor țesuturi ale corpului. Acest oxigen și combustibil suplimentar oferă un impuls care îți întărește mușchii și plămânii, sporind în același timp rezistența, vigilența și nivelul de energie. Oxigenează corpul și crește nivelul de energie.

4. Reduce Insomnia

Dacă ai dificultăți în a dormi, poți să descoperi că dormi mai bine după ce ai făcut o drumeție. Urcă pe munte în mod regulat pentru a reduce insomnia, pentru a dormi mai repede și pentru a te bucura de un somn mai reconfortant.

5. Te mentine Prezent

În general, trăim analizând trecutul, ceea ce tocmai s-a întâmplat și planificând viitorul. Iar dacă ne gândim că nici trecutul și nici viitorul nu există, tot ceea ce ne rămâne este clipa Prezentului. Atunci când ești pe munte, toate frumusețile din jur te mențin prezent.

6. Te conecteaza cu natura

În mijlocul naturii, îți aduci aminte de darurile pe care acestea ți le oferă: oxygen, liniște, frumuseți vizuale etc. Munții ne reamintesc cât de mici suntem și cât de frumoasă și vastă este lumea în care trăim, ne reamintește să ne bucurăm de viață cu lucruri simple.

7. Îți ofera spatiu

Natura îți oferă spațiul fizic, bineînțeles, dar mai important, îți oferă distanța emoțională și mentală necesară pentru a pune deoparte presiunile care vin de la serviciu, din cadrul relațiilor de muncă, de acasă, față de situația financiară, față de diversele provocări ale vieții. Mergând pe munte am avut mai multe revelații despre mine și despre viață în general, tocmai pentru că mi-am oferit spațiu față de problemele zilnice.

8. Oportunitatea de socializare

Drumețiile cu un grup oferă o oportunitate excelentă de a socializa și de a face schimb de idei cu alții.

9. Ajuta la rezolvarea problemelor si la creativitate

“Timpul petrecut în aer liber sporește atenția și abilitățile creative de rezolvare a problemelor cu până la 50%. " Conform unui studiu din 2012, citat de Huffington Post. Oamenii de știință au arătat în 2014 că mișcarea spre deosebire de statul pe loc este cheia pentru a genera idei.

10. Creste Memoria

Dupa doar o oră de interacțiune cu natura, performanța memoriei și a atenției cresc cu 20%, conform unui studiu din 2008, de la Universitatea din Michigan, citat de Guardian.

Add comment


Security code
Refresh